Számos praktika áll rendelkezésre, ha a bőrünk megfiatalítását szeretnénk elérni.
Az idő kerekét sajnos nem lehet megállítani de lassítani viszont igen. A bőr szerves következménye az életmódunknak és annak, hogy mennyire vigyázunk rá. Míg a 20-as és 30-as években természetes, hogy nincsenek ráncaink és elfogadható a bőr állapota, addig a 40-es évek után exponenciálisan elkezd romlani a helyzet. A genetikán túl az életmód és a táplálkozás a mi kezünkben van. Összeszedtünk pár tippet, hogyan őrizhető meg a bőr fiatalossága.
- Kerüljük a stresszt, mert károsítja a sejteket és öregíti a bőrt.
- Elcsépelt mondás, hogy a szépség belülről fakad, de jellemzően az elégedettség és kiegyensúlyozottság a bőr állapotán is megmutatkozik.
- Ne menjünk a tűző napra, amikor az UV-sugárzás magas, mert az károsítja a dnst és ráncosítja a bőrt. Már évi 1 leégés is nagyban növeli a bőrrák kialakulásának esélyét.
- Hidratáljuk magunkat, fogyasszunk napi 2-3 liter vízet, nyári időszakban akár 4-5 literrel is.
- Fogyasszunk sok zöldséget és gyömölcsöt, míg a zsíros ételeket kerüljük.
- Étrend-kiegészítőkkel vigyünk be a bőr számára nélkülözhetetlen anyagokat. Ilyen például a hialuronsav, amely természetes, segít megőrizni a bőr fiatalos feszességét és rugalmasságát, továbbá előnyös az ízületek számára is – a toxikus bőrápoló termékek káros mellékhatásai nélkül.
- Másik leghasznosabb és elterjedt bőrvédő a kollagén kapszula, ami feltölti a sejtek közötti tért, fiatalítja a bőrt és még az ízületeknek is kiváló. C-vitaminnal fogyasztva az egyik legelőnyösebb hatást ezzel az étrend-kiegészítővel lehet elérni.
- Kerüljük a a dohányzást és az alkohol fogyasztást, mert mindkettő öregíti a bőrt.
- Az elegendő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a fiatalos bőr megőrzése érdekében. Egy 10-12 óra pihentető alvás akár 2-3 évet is fiatalíthat a bőr frissességén.
- Az elégtelen A-vitamin bevitel is hátrányosan érinti a bőr egészségét, ezért érdemes ennek a vitaminnak a szintjét is felmérni a szervezetben krónikus bőrproblémák esetén. Számos táplálék-kiegészítő és természetes tápanyag is tartalmazza az A-vitamint.
Fotó: darvasmed.hu